Fjärilseffekten

   nyheter malmö 1 Comments

fjärilseffekten

På talet började alla tala om fjärilseffekten. "En fjärils vingslag i Brasilien kan orsaka en tornado i Texas." Tankefiguren kom i omlopp med hjälp av New York Times-journalisten James Gleicks bok "Kaos" (), men den myntades av matematikern och meteorologen Edward Lorenz vid MIT. Fjärilseffekten. En bil krockar av en oförklarlig anledning med ett tåg. Elva människor dör. Vad ledde fram till olyckan? Finns det något som ett exakt startögonblick? Vem mer än bilens förare bär skulden? Bodil är 55 år gammal när hon drabbas av en obotlig sjukdom. Hon bestämmer då, sig efter ett långt och krävande. En krock mellan en bil och ett tåg. Elva döda. Som titeln slår fast handlar "Fjärilseffekten" om alla de där små handlingarna och besluten som leder fram till större handlingar och ibland kanske katastrofer. Här är människorna tre som turas om att ha ordet: Bodil, 55 år, som får veta att hon lider av en obotlig dödlig sjukdom.

Fjärilseffekten - sidan har

Med bland annat Östgöta Correspondenten, Corren. En halv gul sol Chimamanda Ngozi Adichie. Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Du använder en gammal version av DN-appen. Som vanligt låter författaren oss njuta av ett smakfullt språk och hon värjer sig inte för att blottlägga våra fulaste, och banalaste, känslor och tankar. Han pratar inte med sin fru och han dras med i en psykologisk nedåtgående spiral med oanade konsekvenser.

Fjärilseffekten - vill koll

Det hade gett boken mer djup. Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner. Utan att känna till varandras exis­tens rymmer Bodils liv val som indi­rekt påverkar Andreas öde. O Ordet fritt Ordet fritt - inskick. Också om barndomens påverkan. Hur jag lärde mig förstå världen Fanny Härgestam, Hans Rosling kr.