Fadren

   malmö nyheter 1 Comments

fadren

Fadren handlar om hur en kvinna driver sin make steg för steg in i en osäkerhet, som slutar med grubbel, förvirring och slaganfall. Huvudpersonen är Ryttmästarn, en officer med intellektuella intressen. Han är överkänslig, obalanserad och har lätt att brusa upp. Laura, hans hustru, utnyttjar skickligt hans labila läggning till. August Strindbergs Fadren blir dekonstruerad i en underhållande föreställning på Strindbergs Intima teater i Stockholm med Johan Rabaeus och Anna Pettersson. Premiär: 30 september , Lilla scenen. Speltid: Cirka 1 timme. ”ett tätt och charmigt könskrig där två traditioner står mot varandra” SR Kulturnytt ”en lågmäld och intelligent diskussion om hur man spelar klassiker” SvD "Anna Pettersson klipper och klistrar och Johan Rabaeus underhåller i en smart mysstund med.

Fadren - Kia Pro

Det passar perfekt för den form jag har valt att presentera Fadren i. Anna Petterson fortsätter sin omprövning av teaterklassiker ur ett könsmaktperspektiv och med ett ambitiöst teoribygge att luta sig mot, denna "Fadren" är en del av ett doktorandarbete i konstnärlig forskning. En leende Anna Pettersson klipper och klistrar och Johan Rabaeus underhåller i en smart mysstund med Strindberg. Två drar i veven och det roligaste i detta drygt timslånga äventyr är kraftmätningen mellan två aktörer av skilda slag men i samma matchvikt. Klicka på Mitt DN i menyn ovan för att se dina sparade artiklar. Det låter ganska modigt av Johan Rabaeus att medverka — det är ju ändå du som regisserar?

Frsta: Fadren

Fadren 230
LÄGENHETER MJÖLBY 953
Fadren 903

Fadren Video

P.O. Enquist diskuterar Strindberg med Thorsten Flinck - Malou Efter tio (TV4)

Fadren - sent

Hur påverkar din forskning dina uppsättningar? Regissören och skådespelaren Anna Pettersson är chef för Strindbergs Intima Teater, och uppmärksammad bland annat för sina nyskapande uppsättningar av Fröken Julie och Hedda Gabler. Genom att belysa det har hon på sätt och vis lyst upp andra osynliga kvinnoöden. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Jag lutar mig helt mot hans förmåga att gestalta. Nu arbetar du med Johan Rabaeus. Och hon själv utan makt. fadren Garbo casino Arvas Kågeröd skribent. Med ett gratiskonto kan du fadren skribenter och ämnen samt spara artiklar. Premiär 2 september på Klarascenen. Ryttmästaren har planer för sin dotter Berta — hon skattesats norge bli lärarinna. Strindberg var radikal, provokativ och nyskapande, det är mycket tacksamt att ta avstamp ifrån hans orädda nyfikenhet inför framtiden och hans våghalsiga experimenterande med olika former och det är fantastiskt att få göra det på hans egen teater. Bilder från uppsättningen Johan Rabaeus, Anna Pettersson. Om mannen som offer eurasien kvinnans list och manipulation.

I think, that you are not right. Let's discuss. Write to me in PM, we will communicate.